Narcissus og Ekko

Narcissus og Ekko

05 januar 2010

Økologien sikrer sunde fødevarer

Der har været en kraftig stigning i forbruget af pesticider og antibiotika i landbruget i de senere år. Pesticider og antibiotika i de mængder, der bliver benyttet, er en fare for folkesundheden, og det burde få alle alarmklokkerne til at ringe. Den siddende regering udtrykker sig da også i pressen som om, den tager situationen alvorligt, men indtil nu har den lænet sig op ad sine venner i landbruget, når det gælder lovgivning, og har ikke sikret en nedsættelse af forbruget.
For ”Folketanken – for menneske og miljø” er det vigtigt at gøre opmærksom på, at sikkerheden for at få sunde fødevarer derfor er at købe økologisk producerede varer. Ved køb af økologisk producerede varer undgår vi at få varer med pesticider/antibiotika ned i indkøbsvognen samtidig med, at vi er med til at sikre en betydelig større dyrevelfærd. Masser af husdyr i konventionelle brug lever i dag under så kummerlige forhold, at det er ubegribeligt, at der ikke strammes betydeligt op.
Desuden har vi ved køb af økologiske varer samtidig en sikkerhed for, at landbrugsjorden, vandløb, søer og havet ikke bliver forurenet af pesticider m.v.
Jens Jørn Steiniche

Ingen kommentarer: