Narcissus og Ekko

Narcissus og Ekko

17 februar 2012

Sandheden om krigen i Afghanistan

Regnebrættet for vores krig i Afghanistan er endnu ikke opgjort, men har foreløbig kostet 42 døde, 182 hårdt sårede samt et ukendt antal lettere kvæstede og en masse med PTSD og andre skavanker. Hver femte har fået psykiske problemer. Og krigen har foreløbig kostet 13 mia. kr. Hertil kommer et ukendt antal sårede afghanske civile og soldater i selve Afghanistan og nærområdet.
Det bliver mere og mere åbenlyst, at krigen slet ikke handler om at forbedre de humanitære forhold for borgerne - eller at indføre demokrati i landet. Det handler aller mest om territoriale hensyn og kampen om naturrigdomme i regionen. Denne teori bliver til fulde bekræftet af journalist Nagieb Khajas bog "Historien der ikke bliver fortalt" med forord af Carsten Jensen. Khaja er selv afghaner og har været kidnappet i landet.
Det er trist at måtte erkende, at soldatermødrenes sympati for vores udsendte er spildt, og at de gule soldatersløjfer bag på vores biler hviler på et falsk grundlag. Det afghanske kludetæppe bestående af utallige forskellige folkeslag vil aldrig kunne forenes i et helt og fredeligt land.
Danmark har ikke haft fortjeneste af en krig i flere hundrede år. Det får vi heller ikke i dette tilfælde.
Holger Øster Mortensen, Præstholm Mk., Odder

Ingen kommentarer: