Narcissus og Ekko

Narcissus og Ekko

20 september 2011

Nydanskere: Du er min næste

Store udenlandske aviser fra mange lande som USA, Frankrig og Tyskland beskriver for øjeblikket den befrielse, som en stor del af det danske folk må føle ved ikke at have DF som styrende faktor med den nedværdigende højreradikale linie mod ikke danske statsborgere, som har kendetegnet VKO i 10 år.
Ved at rejse i lande i bl. a. Asien og Afrika samt gennem kontakt til mennesker med forskellige religiøse og kulturelle baggrunde er det min faste overbevisning, at der inden for alle kulturer kun er marginaler af mennesker med ekstremistiske holdninger, hvilke vi selvfølgelig skal være på vagt overfor. Danmark adskiller sig desværre ikke positivt på dét område.
Der kom fra Jyllands Posten under Muhammedkrisen generaliserende udtalelser mod muslimer om, at de skal finde sig i at blive hånet, spottet og latterliggjort. Det er ikke en venlig håndsrækning til nydanskere med en anden kultur/religion.
Det er vigtigt, at vi som individer, uanset hvor vi kommer fra på kloden, stiller krav til hinanden ud fra et ønske om at bygge bro over religiøse/kulturelle forskelle byggende på FN`s menneskerettigheder - og med tanke for at behandle andre, som vi selv ønsker at blive behandlet.

Jens Jørn Steiniche






Ingen kommentarer: