Narcissus og Ekko

Narcissus og Ekko

01 maj 2009

Odder som grøn klimakommune

Åh nej, ikke nu igen! En del borgere vil sikkert sige: Vi gider ikke høre mere om alt det ”klimahalløj” og ”miljøfis”; men der er ingen vej udenom – vi er N Ø D T til at forholde os til, at naturen og miljøet er belastet ud over alle grænser – og at det i meget stor udstrækning er os mennesker, som har skabt alle problemerne. Og os selv det går ud over.
Vores vandmiljøer og indre farvande gisper efter vejret, grundvandet er truet, flere og flere får allergiske symptomer, mange sygdomme kan henføres direkte til giftstoffer i vores hverdag – og hele vores livsstil skaber i det hele taget masser af problemer for os alle.
Når Connie Hedegård til december er vært for det stort anlagte klimatopmøde i København, vil det også komme til at sende tydelige rystelser til Odder Kommune. Det kan vi ligeså godt forberede os på.
Og indtil nu er vi i vores kommune temmelig dårligt beredt. Derfor skal Odder Kommune så hurtigt som muligt tilmelde sig som fremtidig Klimakommune – akkurat som Århus, Bornholm, Samsø og indtil nu ca. 30 andre kommuner.
Når der tales om klima og miljø, er det jo ikke bare alt det grønne, vi umiddelbart kan se derude i naturen, som er i spil. Det er også alt det, vi IKKE kan se.
Vi er nødt til at forbedre vilkårene for de vilde planter og dyr, nedsætte forureningen fra biler og kraftværker, tage hensyn til CO2 udslippet, sikre vores grundvand, tænke i nye baner ved nybyggeri etc. etc. I det hele taget tænke alternativt.

Klimaspørgsmålet bør blive et hovedpunkt til efterårets kommunalvalg.

Folketanken – for menneske og miljø.
Jann Worm Pedersen, Halling
Jens Jørn Steiniche, Odder
Holger Ø. Mortensen, Gosmer

Ingen kommentarer: